Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Άτακτες φωτογραφίες του σύγχρονου Πειραιά.


Ερευνά και γράφει ο Δημήτρης Κρασονικολάκης.

Με το συχνό πυκνό κατέβασμά μου στο πειραϊκό κέντρο και στην Πειραϊκή, παρατηρώντας τον χώρο, η σκέψη αυτόματα σχεδόν δίνει κίνηση στα χέρια να φέρουν το κινητό μου στην θέση «Κάμερα» και να τραβήξουν κτήρια, δρόμους, σκηνές και εικόνες της αγαπημένης μας πόλης.
Αντί αυτές οι φωτογραφίες να περιμένουν καρτερικά την σειρά τους να ενταχθούν σε ένα μελλοντικό κείμενο συνοδεύοντας ανάλογες πληροφορίες, για να αποσυμφορήσω και ελέγξω το πλήθος τους αποφάσισα να παρουσιάσω εδώ τις πιο πολλές, ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο καινούργιες.

 


  
26 Αυγούστου 2018. Τρεις φωτογραφίες της περιοχής Αγίου Διονυσίου - Ηετιωνείας από το πλοίο όταν κατέβαινα στο Ηράκλειο. Αναρτήθηκαν και στο FB στις 1 Μαΐου 2019.






  


15 Σεπτεμβρίου 2018. Ώρα 16.01 μ. μ. Δερβενακίων και Κουμουνδούρου 91. Μαρμάρινη επιγραφή στον χώρο που λειτούργησε από το 1928 έως το 1980 το Δ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά (τώρα 8ο Γυμνάσιο Πειραιά). Σε αυτό το Γυμνάσιο σπούδασα κι εγώ (απόφοιτος 1977). Οι άλλες δύο εμφανίζουν το γωνιακό ερείπιο της Καπετάν Ματαπά και Δερβενακίων, κτισμένο πάνω στον φυσικό βράχο.
      
 






20 Σεπτεμβρίου 2018. Δυο φωτογραφίες από τα έργα του τραμ στην λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

 







Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018. Τρεις φωτογραφίες από την Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή. Το ναΰδριο του Αγίου Νικολάου στο λιμανάκι στολίζεται για κάποια τελετή. Το πέρασμα του χαρακτηριστικού τύπου της περιοχής που ασπρίζει τα πεζοδρόμια των καταστημάτων έχοντας στο καρότσι ή στον ώμο τον σκύλο του και η είσοδος της ανακαινισμένης καφετέριας Miramare (άνοιξε στα 1978).
 
 

 








6 Οκτωβρίου 2018. Επτά απογευματινές φωτογραφίες από το λιμάνι: όψεις του κεντρικού λιμανιού, περπατώντας από την Πλατεία Καραϊσκάκη προς το μέγαρο των ΗΣΑΠ.
      







13 Οκτωβρίου 2018. Δυο φωτογραφίες της οδού Τσαμαδού, ανηφορίζοντάς την από την Εθνικής Αντιστάσεως. Αριστερά μας τα ανδρικά ενδύματα Τάκης, στην Φίλωνος 35 και Τσαμαδού. Πάλι ο Άγιος Νικόλαος στο λιμανάκι, όταν μετά το μεσημέρι κάποιος επισκεύαζε την πρόσοψη του ναΐσκου.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου