Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Αταξινόμητες φωτογραφίες του σύγχρονου Πειραιά.


Ερευνά και γράφει ο Δημήτρης Κρασονικολάκης.

Συνεχίζω με την παρουσίαση ενός ακόμα αριθμού φωτογραφιών που τράβηξα από το κινητό μου. Δεν απομακρύνομαι από το κέντρο της πόλης και την Πειραϊκή, πετάγομαι όμως μέχρι την Ομόνοια για να δείξω τις αφίσες που αφορούν στις παραστάσεις του Δημοτικού μας Θεάτρου.

 







19 Οκτωβρίου 2018. Στην Τσαμαδού τοποθετήθηκε το προειδοποιητικό πλέγμα για την έναρξη των εργασιών διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων. Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου 2018, τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Στις 9 Νοεμβρίου είδαμε να συνεχίζονται οι διαδικασίες. Αλλού στρώνονται οι νέου τύπου έγχρωμες πλάκες και αλλού απλώνεται το τσιμέντο για να τις τοποθετήσουν πάνω του. Το μνημείο του Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο λάμπει κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο.

 


 





10 Νοεμβρίου 2018. Λίγο πριν τις 13 η ώρα στην Πειραϊκή. Τέσσερις φωτογραφίες από την ακτή και τους ερασιτέχνες ψαράδες που έχουν στήσει όρθια τα μεταλλικά αλιευτικά σύνεργα.

 


 


Στις 25 Νοεμβρίου 2018 χαμηλά στην Τσαμαδού παραμένουν τα παλαιά πεζοδρόμια.

 

 


28 Νοεμβρίου 2018. Στον υπόγειο σταθμό Ομονοίας διαφημίζονται τρία έργα που παίζονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ με τον Γιώργο Κιμούλη, ο μικρός Amadeus Mozart με τον Αντώνη Λουδάρο και η Ρένα του Αύγουστου Κορτώ με την Υρώ Μανέ.
 
 



 




Στις 3 Δεκεμβρίου 2018, το πλοίο των Blue Star Ferries μόλις βγήκε από το λιμάνι με προορισμό το Αιγαίο. Στις 22 Δεκεμβρίου 2018, η παραλιακή προς τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

 


 




Κλείνω με τρεις φωτογραφίες. 6 Οκτωβρίου 2018. Πειραϊκή, γωνία Πλαΐτου και Σκλαβούνου. Ήρεμο πρωινό στην γειτονιά. Βλέπουμε την παλιά μάντρα που περικλείει αυλή με δένδρα και τριγύρω τις οικοδομές. Κάτι όμως συμβαίνει αφού πάνω στο πεζοδρόμιο τα ξύλινα κουφώματα, ξηλωμένα από τα διαμερίσματα και η κόκκινη κορδέλα εμποδίζουν την στάθμευση. Ξαναπέρασα στις 15 Δεκεμβρίου. Όλη η έκταση από Μαρίας Χατζηκυριακού, Σκλαβούνου και Πλαΐτου έχει πλέον κατεδαφιστεί. Στις 18 Μαΐου 2019, στην διαμορφωμένη πλέον θέα, διακρίνουμε τον αθλητικό χώρο του διπλανού 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης (είσοδος από την οδό Καρπάθου 126) και τον γαλάζιο Σαρωνικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου