Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Φωτογραφίζοντας τον Πειραιά στις αρχές του 2019 με καλή χειμωνιάτικη διάθεση.

Ερευνά και γράφει ο Δημήτρης Κρασονικολάκης.

Περπατώντας στο κέντρο του Πειραιά και κατεβαίνοντας στην Πειραϊκή κάθε Σάββατο - αλλά και κάποια πρωινά που τυχαίνει να έχω δουλειές - θαυμάζω τις ομορφιές της πόλης και μπαίνω στον πειρασμό να τραβάω φωτογραφίες.
Ήταν χειμώνας ακόμα, αρχές του 2019 και με θετική αντίληψη φύλαξα έναν αριθμό φωτογραφιών τις οποίες σας παρουσιάζω εδώ σε δυο ενότητες: Να δείτε την παραλία του Σαρωνικού σε ήρεμες στιγμές της, δυο εμβόλιμες ευχάριστες εικόνες και το εσωτερικό στον Ηλεκτρικό σταθμό, σαν αντίθεση για το γοητευτικό ταξίδι από την μεταφορά του κόσμου με το τρένο έως την απόληξη κάθε πραγματοποιήσιμου ονείρου, στον τελικό προορισμό που σε όλες τις εποχές δεν είναι άλλος από την θάλασσα.  

  




Στις 6 Ιανουαρίου 2019, ώρα 08.13 ο σταυρός και οι πολυκατοικίες στο λιμανάκι φωτίζονται από τον λαμπερό ήλιο. Η καθαρή ατμόσφαιρα το ίδιο μεσημέρι με ωθούν να κοιτάξω τα χορταριασμένα βράχια. 



 



Στις 15 Ιανουαρίου μια φωτογραφία από το νέο μπαρ του Δημοτικού μας Θεάτρου (Foyer Café Bistrot, εγκαίνια το βράδυ της Πέμπτης, 31 Ιανουαρίου 2019). 

 







Στα τέλη Ιανουαρίου, πάλι τα καταπράσινα βράχια θυμίζουν τις πολλές βροχές του χειμώνα.


 


 








 
Στις 9 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 14.00 βρέθηκα στον Ηλεκτρικό Σταθμό και επειδή είχε λίγο κόσμο έβγαλα στην αναμονή του επόμενου συρμού οκτώ φωτογραφίες.

 



 


16 Φεβρουαρίου 2019. Απεικόνισα  μια ασημογκρίζα ατμόσφαιρα και άπνοια στην θάλασσα με τα βράχια της Πειραϊκής στην στάση ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ της γραμμής 904.


 

 


 Τέλος στις 18 Φεβρουαρίου δυο γάτες αναπαύονται σε πάρκο του κέντρου της πόλης μας. 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου