Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εστιατορίων Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς. Δικαστικές εμπλοκές στα 1951-1954.

Ερευνά και γράφει ο Δημήτρης Κρασονικολάκης. Δημοσιογράφος - Συλλέκτης. Ανεξάρτητος ερευνητής πειραϊκής ιστορίας και λογοτεχνίας.

Ένας μικρός αριθμός δικαστικών εγγράφων και πάλι. Κάθε φορά με διαφορετικό περιεχόμενο, αποτελούμενο από αποδεικτικά, αποφάσεις, αγωγές, κλίσεις. Αυτή την φορά απευθύνεται κατά του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς. Ιδρύθηκε στα 1924. Έδρευε στην οδό      Μπουμπουλίνας 5.
Στις άκρες και στα κενά σημεία, βλέπουμε χαρτόσημα, σφραγίδες, υπογραφές, σε μια εποχή γραφειοκρατίας που συνεχίζεται αν και απλουστευμένη μέχρι τις μέρες μας. Τότε όμως κυριαρχούσε το χειρόγραφο κείμενο παράλληλα με την δακτυλογράφηση πράγμα το οποίο απαιτούσε καλλιγράφους / ορθογράφους υπαλλήλους και άφθονο εργασιακό χρόνο. Ας δούμε τις υποθέσεις.

-Τετρασέλιδο. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως της 3ης Ιουλίου 1951.
Τα εν τάξει μέλη ήταν 132, τα παρόντα που υπέγραψαν 76. Οι εργοδότες κάνουν κάθε προσπάθεια να παρακωλύσουν τις ενέργειες της Διοικήσεως για την περιφρούρηση του επαγγέλματος. Ο Σύνδεσμος αντιμετώπισε δυσκολίες αφού και όργανα των εργοδοτών προέρχονται από τις τάξεις των υπαλλήλων - μελών του. Στέλνουν διαμαρτυρίες στην Επιθεώρηση Εργασίας για να δημιουργήσουν επεισόδια, ακόμα στο Εργατικό Κέντρο και στο Υπουργείο. Μετά από καταγγελίες των μελών διαπιστώθηκαν συσκέψεις τους σε καταστήματα, ιδιαιτέρως σε εκείνο του τέως γραμματέα των εργοδοτών, στην ταβέρνα ΦΩΛΗΑ με επικεφαλής τον Βασίλειο Χαλκιά, μέλος του Συνδέσμου. Η Διοίκηση του Συνδέσμου σύμφωνα με το άρθρο 7 του καταστατικού διέγραψε τον Χαλκιά, οι άλλοι δεν είναι μέλη. «Η Συνέλευσις αναγνωρίζει ότι ο Βασ. Χαλκιάς εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα εγκρίνει δι’ ανατάσεως των χειρών την τοιαύτην διαγραφήν». Ο Πρόεδρος Μ. Αλικάρης. Ο Γεν. Γραμματεύς Α. Δαλαμάγκας. Αρμόδιος δικαστικός κλητήρας επιδότω νομίμως προς γνώσιν… Εν Πειραιεί τη 23 Ιουλίου 1951. Ο Νικόλαος Μιχ. Γαλανάκης έκανε την επίδοση, στην οδός Κω 23. Ο Β. Π. Χαλκιάς απουσίαζε, η σύζυγός του Ελένη αρνήθηκε να την παραλάβει. Έγινε θυροκόλληση παρουσία μάρτυρος.
Σφραγίδες:
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΜΙΧ. ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΝΙΚΟΛ. Μ. ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤ. Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 121 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ
ΘΕΟΔ. Δ. ΤΣΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 15 - ΤΗΛ. 21603
ΑΘΗΝΑΙ
Δυο χαρτόσημα ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ (150 ΔΡΧ, επισήμανση ΔΡΧ 600) και ΤΑΜΕΙΟΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΙΣΘΩΝ ΔΙΚ. ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΔΡΧ. 500.

-Εν ονόματι του Βασιλέως των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος των εν Πειραιεί Πρωτοδικών. 27.11.1951. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την αίτηση του Βασιλείου Π. Χαλκιά παραστάντος δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου Χαραλ. Τσιρίδη κατά του εν Πειραιεί εδρεύοντος Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων, Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων εκπροσωπουμένου του Γεν. Γραμματέα και του δικηγόρου Δημ. Καλαμαρά. Η συζήτηση έγινε στις 4.12.1951. Ζητείται να ανακληθεί η απόφαση για την διαγραφή του από το Σωματείο. Για νομικούς λόγους απορρίπτεται η αίτησή του και ο Χαλκίας καταδικάζεται να πληρώσει την δαπάνη της δίκης (200.000 δρχ). Απεφασίσθη και εγένετο εν Πειραιεί τη 7 Δεκεμβρίου 1951.
Ο πρόεδρος Σπ. Λογαράς. Ο Γραμματεύς Μιχ. Περοδασκαλάκης. Νέα υπογραφές και χρονολογίες, 25.1.1952 και 28.1.1952.
Πέντε κινητά επίσημα των 1000 δραχμών, ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΧ 200.

-Αγωγή Παντ. Χαλκιά κατοίκου Πειραιώς κατά του εν Πειραιεί εδρεύοντος Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων. Ο Χαλκιάς τυγχάνων τακτικό και πιστό μέλος του Συνδέσμου, διαγράφηκε (3.7.1951) «δια λόγους αποκλειστικώς και μόνον αντιπολιτεύσεως». Η διαγραφή του είναι άκυρη και ανύπαρκτη. Επειδή η διαγραφή αντίκειται στον νόμο και στο καταστατικό, πρέπει κατά συνέπεια να ακυρωθεί από το δικαστήριο και να καταδικαστεί ο Σύνδεσμος στην δικαστική δαπάνη και δικηγορική αμοιβή. Εν Πειραιεί τη 28η Δεκεμβρίου 1951. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος Χαράλαμπος Γ. Τσιρίδης Δικηγόρος - Πειραιεύς.
Κατάθεση στις 28.12.1951, δικάσιμος στις 30.1.1952 ημέρα Τετάρτη.
Πέντε κινητά επίσημα των 1000 δραχμών, δυο ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΧ 100.

-Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου, δικαστικός κλητήρας, επέδωσε ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΝ του δικηγόρου Θεοδώρου Τσουλογιάννη (Θεμιστοκλέους 15 Τηλ. 21603 Αθήναι) πληρεξουσίου του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς στον Βασίλειο Παντελή Χαλκιά. Απόφαση του Προέδρου των εν Πειραιεί Πρωτοδικών. Να πληρώσει τα ποσά που εκδικάστηκαν (490.000) εντόκως μέχρι εξοφλήσεως. Ο Χαλκιάς που εργαζόταν στην Τσαμαδού 7 ως σερβιτόρος (κατάστημα Λεφάκη και Κρητικού), αρνήθηκε να το παραλάβει οπότε θυροκολλήθηκε παρουσία μάρτυρος. Εν Πειραιεί τη 1 Φεβρουαρίου 1952, ημέρα Παρασκευή.
Τρία κινητά επίσημα των 1000 δραχμών, ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ 1500 δρχ, ΤΑΜΕΙΟΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΜΙΣΘΩΝ ΔΙΚ. ΚΛΗΤΗΡΩΝ ΔΡΧ. 500.

-Ενώπιον του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Αίτησις του Υπουργού Εργασίας, κατοικοεδρεύοντος εν Αθήναις, κατά του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς. Το Πρωτοδικείο αναγνώρισε το σωματείο με την 32/1953 απόφαση. «Επειδή το ως άνω Σωματείον παρεξέκλινεν από μακρού του σκοπού του δι’ ον συνέστη μη εξυπηρετών πλέον τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντα των μελών του και επεδιώκων σκοπούς διαφόρους των εν τω καταστατικώ του καθοριζομένων γεγονότα άτινα συνιστούν νόμιμον λόγον διαλύσεως δικαστικώς του Σωματείου τούτου κατά το άρθρον 105 του Α.Κ. ... δια ταύτα εξαιτούμαι την παραδοχήν της παρούσης αιτήσεως επί τω τέλει όπως διαταχθή η διάλυσις του εν Πειραιεί εδρεύοντος Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς και η διαγραφή τούτου εκ του οικείου παρά τω Δικαστηρίω υμών βιβλίου». Εν Πειραιεί τη 3 Ιουλίου 1954. Ο Πληρεξούσιος του Δημοσίου Δικ. Αντιπρόσωπος. Ιωάννης Πάγκαλος. Αρμόδιος δικαστικός κλητήρας να επιδώσει την παρούσα. Εν Πειραιεί τη 10 Ιουλίου 1954. Εκοινοποιήθη τη 21 Ιουλ. 1954.

-Αριθ. 1241. Το Δικαστήριον των εν Πειραιεί Πλημμελειοδικών. Κηρύσσει ενόχους τους Ελευθέριο Νικ. Κυκλαδινό (φυλάκιση 15 ημερών) και Γεώργιο Νικ. Μαυροθέρη (φυλάκιση 25 ημερών) επειδή στις 19.9.53 πρόσβαλαν την τιμή του Βασ. Χλιμίτζα με διάφορες φράσεις (εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και ανέργους σερβιτόρους, ότι είναι εκβιαστής). Οι ποινές αναστέλλονται επί τριετίαν από σήμερον υπό τον όρο να πληρωθούν τα έξοδα και τα τέλη. Ο Γεώργιος Εμμαν. Σωμαράκης αθωώθηκε στο ότι ισχυρίστηκε και διέδωσε περίπου τα ίδια εναντίον του Χλιμίτζα (όπως για παράδειγμα δήλωσε σε άνεργους σερβιτόρους ότι μπορεί να τους βρει εργασία με τον όρο να του δώσουν λίρες, δοχεία με λάδι κι άλλα αγαθά, ότι είναι πολύπειρος εκβιαστής κ.ά.). Ο Κυκλαδινός καταδικάστηκε 15 ημέρες, ο Μαυροθέρης σε φυλάκιση 25 ημερών, με αναστολή με τον όρο να καταβάλουν τα έξοδα. Εκρίθη, απεφασίσθη και εδημοσιεύθη εν Πειραιεί τη 29 Μαρτίου 1954. Ακριβές απόσπασμα εν Πειραιεί τη 10 Αυγούστου 1954. Εθεωρήθη στις 20.8.1954.
Τέσσαρες σφραγίδες ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ένα ΚΙΝΗΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ 5000 ΔΡΑΧΜΑΙ, δυο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΝ ΕΝΣΗΜΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ δρχ. 2.000, ένα ΤΑΜΕΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΧ. 200.

-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αθήναι τη 6 Αυγούστου 1954.
Προς την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Ενταύθα.
Η Ένωση Υπαλλήλων Εστιατορίων, Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς τούς γνώρισε ότι με έγγραφό του ο Υπουργός Εργασίας προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιώς ζήτησε την διάλυση του αναφερόμενου σωματείου ότι δήθεν παρεκλείνει του σκοπού του. Επειδή η υπόθεση εκδικάζεται στις 2-9-54 επιθυμείται η συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και να γίνουν γνωστές οι απόψεις του Εργατικού Κέντρου Πειραιώς ώστε να υπάρχει κοινή γραμμή στις ενέργειες. Ακριβές αντίγραφον 1.9.1954.
Σφραγίδα: ΑΠΟΣΤ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1 ΤΗΛ. 32.574 ΑΘΗΝΑΙ. ΚΙΝΗΤΟΝ ΣΠΙΣΗΜΑ ΔΡΑΧΜΑΙ 3.000.

-ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εν Πειραιεί τη 13-8-54.
Προς την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Αθήνας. Βεβαίωση ότι η Ένωση Υπαλλήλων Εστιατορίων Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς ουδέποτε παρέκλινε του σκοπού της, η εν γένει δράση της είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της και πάντα μέσα στα συνδικαλιστικά πλαίσια. Ο πρόεδρος Ι. Κασιμάτης, ο γενικός γραμματέας Στ. Καλαρούτης. Ακριβές αντίγραφον 1.9.1954.
Σφραγίδα: ΑΠΟΣΤ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1 ΤΗΛ. 32.574 ΑΘΗΝΑΙ. ΚΙΝΗΤΟΝ ΣΠΙΣΗΜΑ ΔΡΑΧΜΑΙ 3.000.

-Ενώπιον του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Παρέμβασις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Πατησίων 69) κατά του Υπουργείου της Εργασίας υπέρ του εν Πειραιεί εδρεύοντος Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων, Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων. Η αίτηση (3.7.1954) του Υπουργού της Εργασίας ήταν υπέρ της διαλύσεως του Συνδέσμου ως δήθεν παρεκκλίνοντος του σκοπού του. Αιτούμεθα να απορριφθή η από 3 Ιουλίου 1954 αίτησις του κ. Υπουργού της Εργασίας κατά του αναφερομένου Σωματείου. Η δαπάνη εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΓΣΣΕ, ΑΠΟΣΤ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1 ΑΘΗΝΑΙ. Αθήναι τη 1 Σεπτεμβρίου 1954. Ημέρα συζήτησης, Παρασκευή 8.10.1954.

-Αποδεικτικό. Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 1954. Ο δικαστικός κλητήρας Αθανάσιος Τσολάκης με έγγραφη παραγγελία του δικηγόρου Αθηνών Αποστόλου Βογιατζή, πληρεξουσίου της ΓΣΕΕ, επέδωσε στο Υπουργείο Εργασίας ακριβές αντίγραφο της παρεμβάσεως για την γνωστή υπόθεση. Δικάσιμος προς συζήτηση, 8.10.1954.

-Αποδεικτικό. 6 Σεπτεμβρίου 1954. Ο δικαστικός κλητήρας Εμμανουήλ Στούπος με έγγραφη παραγγελία του δικηγόρου Αθηνών Αποστόλου Βογιατζή, πληρεξουσίου της ΓΣΕΕ, επέδωσε στον Εισαγγελέα των εν Πειραιεί Πρωτοδικών ακριβές αντίγραφο της παρεμβάσεως για την γνωστή υπόθεση. Δικάσιμος προς συζήτηση, 8.10.1954.

-Μονόφυλλο δακτυλογραφημένο μαζί με τέσσαρα χειρόγραφα φύλλα.
Ενώπιον του Δικαστηρίου των εν Πειραιεί Πρωτοδικών. Προτάσεις του εν Πειραιεί εδρεύοντος Σωματείου υπό την επωνυμίαν Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς κατά του Υπουργού Εργασίας, κατοικοεδρεύοντος εν Αθήναις. Το σωματείο αρνείται και αποκρούει ως απαράδεκτη την ένδικο αίτηση, αφού «ουδόλως περεξέκλινε του σκοπού του». Αναφορά για τον Βασ. Χλιμίντζα. Δικηγόρος ο Θεόδωρος Τσουλογιάννης. Εν Αθήναις τη 22 Σεπτεμβρίου 1954.

-Χειρόγραφο τετρασέλιδο με σημειώσεις και αίτηση για εκδίκαση υπόθεσης στις 6 Οκτωβρίου 1954.

-Κόλλα διαγωνισμού, τέσσαρες σελίδες. Χειρόγραφο. Δυο κινητά επίσημα, των 1000 δραχμών έκαστο.
Εν Πειραιεί τη 19η Σεπτεμβρίου 1953. Προς τον Απόστολον Δαλαμάγκαν Γεν. Γραμματέα του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων Πειραιώς. «Συνάδελφε: Δια της παρούσης μου έρχομαι να σας κάμω γνωστόν τις σκηνοθεσίες που γίνονται εις βάρος του Συνδέσμου και συγκεκριμένα δια του παραμένοντα εις το Γραφείον Β.Χ. από τον Γραμματέα των εργοδοτών Μ. και τον Πρόεδρον του Αντισυνδέσμου Κ. και της παρέας του των υπαλλήλων. Όπως σας είναι γνωστόν αποσκιρτήσας από τον σύνδεσμον εγράφην εις τον Αντισύνδεσμο διότι ενόμισα ότι έτσι καλλίτερον, μη φανταζόμενος με τι μέσα προσπαθούσαν να επιπλεύσουν και εξηγούμαι:…» [Για να τον στείλουν σε δουλειά, τον έβαλαν να υπογράψει ένα χαρτί χωρίς να το διαβάσει και σε λίγες μέρες του είπαν να πει ότι έδωσε τέσσερις τενεκέδες λάδι στον Χλιμίντζα για να τον στείλει σε δουλεία, αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικώς να πει τέτοιο ψέμα κ.ά.]. «…διότι φτωχοί και εργάται είμεθα αλλά τίμιοι και με συνείδησιν και που δεν μπορεί να βλέπωμεν άτιμες πράξεις…». Σε χαιρετώ συναδελφικά. Κων/νος Μ. Μακαριγάκης.

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ακριβές Απόσπασμα πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως της 29ης Ιανουαρίου 1954. Την Παρασκευή 29.1.1954, μετά τις 15.00, έγινε η συνέλευση των μελών στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιώς (Πλατεία Ιπποδαμείας). Από τα 148 εν τάξει μέλη παρουσιάστηκα και υπέγραψαν τα 102. Το τρίτο θέμα ήταν «Έγκρισις Αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου». Ο πρόεδρος Μ. Αλικάρης διάβασε τις κατηγορίες του αντισυνδέσμου οι οποίες είχαν καταχωρηθεί στα πρακτικά του Δ.Σ. της 27.9.1953, όπου κατηγορείται ο συνάδελφος Βασ. Χλιμίντζας ότι δίνουν λάδι και λίρες για να στείλει σε εργασία ανέργους και ότι η Διοίκηση παραβαίνει το καταστατικό έχοντας τον Χλιμίντζα ειδικό Γραμματέα ενώ έχει καφενείο. «όλα τα ανωτέρω είναι ψευδή καθώς απεδείχθησαν διότι όλοι ξέρουμε ποιός είναι ο Χλιμίντζας και τι σκοπόν επιδιώκουν οι άνθρωποι αυτοί των εργοδοτών, διότι ούτε καφφεννείον έχει ούτε τίποτε διότι εμείς τον έχουμεν εις το Γραφείον του Συνδέσμου και δεν εργάζεται βάσει της ζ. παραγράφου του 6ου άρθρου του καταστατικού, άλλως θα ηργάζετο όπως ηργάζετο ως σερβιτόρος». Αποφασίστηκε στην δίκη ο Σύνδεσμος να διαθέσει συνήγορο. Ακριβές απόσπασμα, Εν Πειραιεί τη 21
η Σεπτεμβρίου 1954. Ο Γεν. Γραμματεύς Α. Δαλαμάγκας.
ΚΙΝΗΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ 5.000 ΔΡΑΧΜΑΙ.

-Ενώπιον του Πρωτοδικείου Πειραιώς. Κλήσις του Υπουργού Εργασίας, κατοικοεδρεύοντος εν Αθήναις, κατά του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων - Ζυθεστιατορίων και Μαγειρείων Πειραιώς. Κάλεσμα του Σωματείου προς συζήτηση της αίτησης της 3 Ιουλίου 1954 για την διάλυσή του. (Η δικάσιμος της 6 Οκτωβρίου 1954 είχε ματαιωθεί). Εν Πειραιεί τη 22 Οκτωβρίου 1954. Ο Πληρεξούσιος του Δημοσίου Δικ. Αντιπρόσωπος. Ιωάννης Πάγκαλος οδός Αλκιβιάδου 133 [Πειραιεύς]. Δικάσιμος στις 3 Δεκεμβρίου 1954, ημέρα Παρασκευή. Εκοινοποιήθη τη 2. ΝΟΕ. 1954.

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εν Πειραιεί τη 1η Δεκεμβρίου 1954. Υπεύθυνος Δήλωσις. Ο πρόεδρος Μ. Αλικάρης, ο Γενικός Γραμματέας Απόστολος Δαλαμάγκας και ο Ταμίας Κωνσταντίνος Διατσίντος βεβαιούν μηνιαίες συνδρομές δυο μελών σε αριθμημένα μπλογκ Συνδρομών, καταχωρηθείσες στο βιβλίο Ταμείου.

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΖΥΘΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Εν Πειραιεί τη 1η Δεκεμβρίου 1954.-
Πίναξ
Μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εστιατορίων κ.λ.π. Πειραιώς εκλεγέν κατά τας Αρχιαρεσίας της 16ης Ιανουαρίου 1953 παρουσία του Δικαστικού αντιπροσώπου κ. π. Τσαχαγέα Πρωτοδίκου βάσει του 8ου Άρθρου του καταστατικού δια την διετίαν 1953-1955.-
1) Μιχ. Αλικάρης, 2) Φιλ. Χαντζάρας, 3) Αποσ. Δαλαμάγκας, 4) Κων. Διατσίντος, 5) Γ. Τζίτζης, 6) Αναρ. Αμελωχίτης, 7) Χρ. Λυμπερόπουλος, 8) Δημ. Τσατσαρώνης, 9) Παντ. Μουτσάτσος.-
Ουδεμία δε μεταβολή επήλθεν κατά το διαρεύσαν χρονικόν διάστημα εις το Διοικητικόν Συμβούλιον.-
Ο Πρόεδρος Μ. Αλικάρης. Ο Γεν. Γραμματεύς Αποστ. Δαλαμάγκας.
Εθεωρήθη
Δια το γνήσιον των υπογραφών
ως και δια το περιεχόμενον
Δια το Εργατικόν Κέντρον Πειραιώς.
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
[Σφραγίδα, υπογραφή]

 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου